FAQs

Find svar på typiske spørgsmål til Skatteguiden her.

Skatteguiden

Er appen gratis?
Ja, appen er gratis. Vi er støttet af de to statslige fonde: Vækstfonden og Innovationsfonden. På sigt vil vi måske tage et mindre beløb om måneden på udvalgte funktioner, men det vil kun ske med dit fulde samtykke og aldrig automatisk.
Samarbejder I med Skattestyrelsen?
Skatteguiden har en godkendt dataaftale med Skattestyrelsen. Det vil sige, at Skatteguiden, på lige fod med revisions- og advokathuse, har mulighed for at se og indsamle oplysninger til brug i de forskellige funktioner på vores platform.

Appen

Jeg får fejlmeddelelse på SKAT.dk, når jeg forsøger at give Skatteguiden rådgiveradgang. Jeres cvr.nr. virker ikke.
Du får fejlmeddelelsen, fordi du ikke har bekræftet cvr.nr. i feltet nedenunder, hvor der står "Bekræft adgang". Når du har indtastet cvr.nr. i begge felter, hakker af i ”Adgang til alle informationer”, og godkender nederst på siden, skulle det hele være på plads.
Kan jeg bruge app’en, når jeg er under 18 år?
Nej, vi kan i øjeblikket ikke hjælpe folk under 18 år. Vi arbejder dog på at få det implementeret, så vi fremadrettet kan.

Data og sikkerhed

Hvordan bliver min data opbevaret?
Dine oplysninger bliver opbevaret sikkert på danske servere.
Samarbejder I med Skattestyrelsen?
Skatteguiden har en godkendt dataaftale med Skattestyrelsen. Det vil sige, at Skatteguiden, på lige fod med revisions- og advokathuse, har mulighed for at se og indsamle oplysninger til brug i de forskellige funktioner på vores platform.
Sletter I min data helt hvis jeg en dag ikke længere vil være bruger hos jer?
Skulle du ikke længere ønske at benytte vores platform og anmoder om at få din profil slettet, vil vi i overensstemmelse med persondataloven slette dine oplysninger fra vores system indenfor 30 dage. Det vil sige, at dine oplysninger ikke længere vil kunne tilgås i vores system.

Glemte Fradrag

Hvordan virker funktionen Glemte Fradrag?
Du besvarer en række spørgsmål i app’en og afslutter med at trykke indberet. Vores algoritmer udregner og sender resultatet videre til vores kvalitetskontrol, der består af vores juridiske eksperter med mere end 6 års erfaring indenfor skatteret. Hvis vores kvalitetskontrol giver anledning til nogle opfølgende spørgsmål, vil du blive kontaktet direkte via mail. Hvis alt ellers er som det skal være, vil din indberetning blive sendt til Skattestyrelsen, og du vil efterfølgende modtage en mail med en status. Herefter skal du blot vente på, at pengene bliver overført til din Nem-konto, eller er med til at nedbringe din gæld til det offentlige.
Hvad er sagsbehandlingstiden, når jeg har trykket indberet i app’en?
I 7 ud af 10 tilfælde kan fradraget indberettes og godkendes med det samme eller indenfor 24 timer. I de resterende tilfælde skal indberetningen ind forbi Skattestyrelsens sagsbehandlere, hvilket de selv skriver kan tage 8-10 måneder. Vi har dog gode erfaringer med, at vores dialog med Skattestyrelsens sagsbehandlere giver en væsentligt kortere sagsbehandlingstid.

SU Tracker

Hvordan virker SU Trackeren?
Du besvarer nogle få spørgsmål i app’en omkring dig selv og din uddannelsessituation. Vores algoritmer udregner, hvor meget du må tjene ved siden af din SU (dit fribeløb), hvor meget du har tjent (din egenindkomst), og endeligt, hvor meget du må tjene i den resterende periode af året.
Hvordan opdateres SU Trackeren, når der er kommet nye lønoplysninger?
SU-Trackeren opdateres løbende med data fra Skattestyrelsen - helt automatisk.
Hvorfor står der det samme procenttal, som sidst jeg kiggede? Jeg har fået en ekstra lønudbetaling siden da?
Hver gang du retter dine oplysninger, opdateres SU Trackeren automatisk. Det kan ske, at når du tjekker SU Trackeren, så har din arbejdsgiver allerede indberettet din næste løn, uden at du har fået den udbetalt endnu. Derfor vil din SU Tracker allerede være opdateret, når du tjekker den på dit udbetalingstidspunkt, og derfor ikke have ændret sig procentmæssigt. SU Trackeren tager udgangspunkt i, hvornår din arbejdsgiver indberetter din løn, og ikke hvornår de udbetaler. Derfor kan vi godt have modtaget de nye oplysninger og opdaterer SU Trackeren, selvom du stadig ikke har modtaget din løn - for derfor ikke at kunne vise en opdatering, når du rent faktisk har fået din løn udbetalt. Eksempel: Indberetter din arbejdsgiver f.eks. din løn den 20. oktober, og du kigger på SU Trackeren den 23. oktober, så vil den være opdateret med din seneste løn. Hvis du så eksempelvis tjekker SU Trackeren den 29. oktober efter du har fået lønnen udbetalt, så vil den ikke have ændret siden du sidst tjekkede den 23., da den allerede var fuldt opdateret den 20. oktober, hvor lønnen blev indberettet af din arbejdsgiver.
Hvordan ændrer man de indtastede oplysninger?
Når du står ved slutskærmen med procenthjulet, kan du trykke på knappen ”Ret oplysninger”.

Øvrige funktioner

Hvordan virker Følg min Skat?
Du kan gå ind og stemme på de forskellige skattesatser, som er opdateret med dine egne tal for det senest afsluttede indkomstår. Skattesatserne er fordelt på de forskellige poster som din skat går til, og ved at stemme dem op eller ned kan du lege din egen 'finansminister' og bestemme, hvordan dine skattekroner skal fordeles samt se, hvad andre danskere mener.
Hvordan virker Tidlig Årsopgørelse?
Du trykker på knappen ”Skriv dig op”, som sætter dig i kø til at modtage den tidlige årsopgørelse. Herefter skal du vente på, at du får en meddelelse fra os. I starten af det nye år, omkring slut januar/start februar, har vi de tilstrækkelige informationer fra Skattestyrelsen, som vores algoritmer kan arbejde med. Algoritmerne arbejder på en sag ad gangen, og efter den rækkefølge som man har skrevet sig op i til kø. Når vores algoritmer har færdigberegnet dine informationer, modtager du en notifikation og/eller en mail fra os. Her informerer vi dig om, at din tidlige årsopgørelse ligger klar til dig i app’en. Herefter kan du logge ind på app'en og se vores estimat af din årsopgørelse.

Fik du ikke svar på dit spørgsmål?

Send os en mail på