FAQs

Find svar på typiske spørgsmål til Skatteguiden her.

Generelt

Jeg får fejlmeddelelse på SKAT.dk, når jeg forsøger at give Skatteguiden rådgiveradgang. Jeres cvr.nr. virker ikke.
Du får fejlmeddelelsen, fordi du ikke har bekræftet cvr.nr. i feltet nedenunder, hvor der står "Bekræft adgang". Når du har indtastet cvr.nr. i begge felter, hakker af i ”Adgang til alle informationer”, og godkender nederst på siden, skulle det hele være på plads.
Kan jeg bruge app’en, når jeg er under 18 år?
Nej, vi kan i øjeblikket ikke hjælpe folk under 18 år. Vi arbejder dog på at få det implementeret, så vi fremadrettet kan.

Medlemskab

Kan jeg bruge app’en uden medlemskab?
Ja. Hos Skatteguiden mener vi, at alle har ret til at få et overblik over sin økonomi og sine skattekroner. Derfor kan du gratis oprette en bruger hos Skatteguiden med adgang til vores overbliksfunktioner og vores tjek-funktion Tidlig Årsopgørelse. Funktionen Glemte Fradrag er også tilgængelig i en gratis-version for brugere uden medlemskab. Det eneste, som du skal gøre, er at give Skatteguiden rådgiveradgang - så foregår det helt automatisk. Du kan også vælge at få et medlemskab med adgang til flere fordele såsom trackere og rabat på Glemte Fradrag. På denne måde kan du med Skatteguiden skræddersy dit helt eget automatiske skatteunivers.
Hvilke medlemskabspakker findes der?
Vi har en række pakker, som passer til forskellige behov fra vores brugere. Med vores Lønmodtager-pakke får du adgang til Forskuds Trackeren samt SU Trackeren. En LønmodtagerPlus-pakke giver adgang til alle tracker-funktionerne dvs. vores Topskat Tracker, ForskudsTracker og SU Tracker. Dog er SU Trackeren kun tilgængelig indtil den 1. marts 2023 i disse pakker. Som et særligt tilbud har vi lavet en pakke kun til de studerende, som giver eksklusivt adgang til SU Trackeren. Alle pakker har selvfølgelig skatteteknisk chat-support på alt i din pakke, rabatter på at få Skatteguiden til at indberette Glemte Fradrag samt adgang til alle de gratis funktioner.
Hvordan fungerer 30 dages prøveperiode?
Det er muligt kvit og frit at prøve en af vores medlemskabspakker i en periode på 30 dage. For at benytte sig af prøveperioden skal der være et betalingskort tilknyttet, hvilket de fleste i forvejen har tilknyttet sin konto på App Store eller Google Play. Der er ingen bindingsperiode, hvilket betyder, at du sagtens kan stoppe dit medlemskab, før de 30 dage er gået. OBS! Hvis du har benyttet din gratis prøveperiode på en af vores pakker, er det ikke muligt at få 30 dage gratis på en af vores andre pakker. Så hvis du vil prøve det hele, kan du tage en gratis prøveperiode på vores LønmodtagerPlus-pakke.
Er Glemte Fradrag gratis?
Ja. Du kan helt gratis benytte dig af vores tjek-funktion Glemte Fradrag. Skatteguiden har automatiseret processen, så det bliver overskueligt for dig at finde ud af om du har glemt nogle fradrag. Det er gratis, uanset om vi finder nogle fradrag for dig eller ej. Dog skal du selv indberette det til Skattestyrelsen. For 499 kr. kan du også vælge at få os til at indberette de fundne fradrag til Skattestyrelsen. Og hvis vi ikke finder nogen fradrag, koster det dig ingenting. Med en LønmodtagerPlus-pakke får du det helt gratis og med de andre abonnementer sparer du op til 25%.
Er Tidlig Årsopgørelse gratis?
Ja. Du kan gratis benytte dig af tjek-funktionen Tidlig Årsopgørelse, og dermed få et estimat af din årsopgørelse ca. en måned inden resten af Danmark. Hvis du vil læse mere om funktionen og estimatet, kan du klikke på ’menu’ og derefter ’Tidlig Årsopgørelse’.

Data og sikkerhed

Hvordan bliver min data opbevaret?
Dine oplysninger bliver opbevaret sikkert på danske servere.
Samarbejder I med Skattestyrelsen?
Skatteguiden har en godkendt dataaftale med Skattestyrelsen. Det vil sige, at Skatteguiden, på lige fod med revisions- og advokathuse, har mulighed for at se og indsamle oplysninger til brug i de forskellige funktioner på vores platform.
Sletter I min data helt hvis jeg en dag ikke længere vil være bruger hos jer?
Skulle du ikke længere ønske at benytte vores platform og anmoder om at få din profil slettet, vil vi i overensstemmelse med persondataloven slette dine oplysninger fra vores system indenfor 30 dage. Det vil sige, at dine oplysninger ikke længere vil kunne tilgås i vores system.

Glemte Fradrag

Hvordan virker funktionen Glemte Fradrag?
Du besvarer en række spørgsmål i app’en og afslutter med at trykke indberet. Vores algoritmer udregner og sender resultatet videre til vores kvalitetskontrol, der består af vores juridiske eksperter med mere end 6 års erfaring indenfor skatteret. Hvis vores kvalitetskontrol giver anledning til nogle opfølgende spørgsmål, vil du blive kontaktet direkte via mail. Hvis alt ellers er som det skal være, vil din indberetning blive sendt til Skattestyrelsen, og du vil efterfølgende modtage en mail med en status. Herefter skal du blot vente på, at pengene bliver overført til din Nem-konto, eller er med til at nedbringe din gæld til det offentlige.
Hvad er sagsbehandlingstiden, når jeg har trykket indberet i app’en?
Omkring 95% af indberetningerne til Skattestyrelsen godkendes med det samme eller indenfor 24 timer. I de resterende tilfælde skal indberetningen ind forbi Skattestyrelsens sagsbehandlere, hvilket de selv skriver kan tage 8-10 måneder. Vi har dog gode erfaringer med, at vores dialog med Skattestyrelsens sagsbehandlere giver en væsentligt kortere sagsbehandlingstid.

SU Tracker

Hvordan virker SU Trackeren?
Du besvarer nogle få spørgsmål i app’en omkring dig selv og din uddannelsessituation. Vores algoritmer udregner, hvor meget du må tjene ved siden af din SU (dit fribeløb), hvor meget du har tjent (din egenindkomst), og endeligt, hvor meget du må tjene i den resterende periode af året.
Hvordan opdateres SU Trackeren, når der er kommet nye lønoplysninger?
SU-Trackeren opdateres løbende med data fra Skattestyrelsen - helt automatisk.
Hvorfor står der det samme procenttal, som sidst jeg kiggede? Jeg har fået en ekstra lønudbetaling siden da?
Hver gang du retter dine oplysninger, opdateres SU Trackeren automatisk. Det kan ske, at når du tjekker SU Trackeren, så har din arbejdsgiver allerede indberettet din næste løn, uden at du har fået den udbetalt endnu. Derfor vil din SU Tracker allerede være opdateret, når du tjekker den på dit udbetalingstidspunkt, og derfor ikke have ændret sig procentmæssigt. SU Trackeren tager udgangspunkt i, hvornår din arbejdsgiver indberetter din løn, og ikke hvornår de udbetaler. Derfor kan vi godt have modtaget de nye oplysninger og opdaterer SU Trackeren, selvom du stadig ikke har modtaget din løn - for derfor ikke at kunne vise en opdatering, når du rent faktisk har fået din løn udbetalt. Eksempel: Indberetter din arbejdsgiver f.eks. din løn den 20. oktober, og du kigger på SU Trackeren den 23. oktober, så vil den være opdateret med din seneste løn. Hvis du så eksempelvis tjekker SU Trackeren den 29. oktober efter du har fået lønnen udbetalt, så vil den ikke have ændret siden du sidst tjekkede den 23., da den allerede var fuldt opdateret den 20. oktober, hvor lønnen blev indberettet af din arbejdsgiver.
Hvordan ændrer man de indtastede oplysninger?
Når du står ved slutskærmen med procenthjulet, kan du trykke på knappen ”Ret oplysninger”.

Øvrige funktioner

Hvordan virker Følg min Skat?
Du kan gå ind og stemme på de forskellige skattesatser, som er opdateret med dine egne tal for det senest afsluttede indkomstår. Skattesatserne er fordelt på de forskellige poster som din skat går til, og ved at stemme dem op eller ned kan du lege din egen 'finansminister' og bestemme, hvordan dine skattekroner skal fordeles samt se, hvad andre danskere mener.
Hvordan virker Tidlig Årsopgørelse?
Du trykker på knappen ”Skriv dig op”, som sætter dig i kø til at modtage den tidlige årsopgørelse. Herefter skal du vente på, at du får en meddelelse fra os. I starten af det nye år, omkring slut januar/start februar, har vi de tilstrækkelige informationer fra Skattestyrelsen, som vores algoritmer kan arbejde med. Algoritmerne arbejder på en sag ad gangen, og efter den rækkefølge som man har skrevet sig op i til kø. Når vores algoritmer har færdigberegnet dine informationer, modtager du en notifikation og/eller en mail fra os. Her informerer vi dig om, at din tidlige årsopgørelse ligger klar til dig i app’en. Herefter kan du logge ind på app'en og se vores estimat af din årsopgørelse.

Fik du ikke svar på dit spørgsmål?

Send os en mail på